Liceul Teoretic "Németh László"

 • MISIUNEA
  Avem conştiinţa faptului că întreaga comunitate maghiară băimăreană şi din împrejurimi urmăreşte cu interes activitatea liceului nostru. Aşteptările legate de responsabilitatea şcolii vizează nu doar latura instructivă ci urmăresc, cu precădere, şi caracterul educativ, asumat prin faptul că şcoala se doreşte a fi un factor menit să formeze identitatea naţională şi să asigure transmiterea valorilor culturale tradiţionale.
  Cu toate că rezultatele şcolare ale elevilor obţinute la examene şi concursuri sunt importante, ne preocupă şi dorim să contribuim și la formarea şi educarea unor elevi capabili să îşi asume în mod responsabil un rol activ în societate. Interesaţi fiind de lumea vie a cunoaşterii și dornici să învețe pe tot parcursul vieții, elevii noştri vor fi dispuşi şi pregătiţi ca, după încheierea traseului educaţional şi de descoperire a lumii prin cunoaştere, să revină pe meleagurile natale, realizaţi atât din punct de vedere profesional cât şi în plan familial, oferind în dar propria lor experienţă şi pricepere, pentru a contribui astfel la bunăstarea spirituală a comunităţii căreia îi aparţin.
 • VIZIUNEA
  O şcoală bună trebuie să aibă personalitate, specific propriu şi atitudine. Elevul educat şi format de şcoala noastră trebuie să fie capabil să răspundă la întrebarea ,, Cine sunt eu ?“, nu referindu-se doar la propria individualitate ci, conştientizându-şi rolul în societate, să îşi asume apartenenţa la o colectivitate în mod voit, echilibrat şi paşnic. Formarea atitudinii morale şi civice a elevilor se constituie într-o sarcină pe care trebuie să şi-o însuşească atât familia, cât şi şcoala şi întreaga comunitate.
  Unitate noastră îşi propune ca, printr-o îmbinare echilibrată a tradiţiei cu inovaţia, să formeze tineri cu o personalitate armonioasă, creativ – pragmatică de succes, atașată valorilor umane, cetățeni europeni, democratici si performanți. Liceul nostru are porţile deschise tuturor celor care manifestă o atitudine pozitivă, binevoitoare şi constructivă.

Liceul Teoretic ,,Németh László“ trebuie să fie şcoala care să asigure fiecărui copil maghiar o pregătire școlară de calitate, transmitere de informații și formare de deprinderi și abilități, dar în egală măsură să aducă în sufletul său bunăstare, sentimentul integrării și al armonizării cu sine și cu lumea din jur.

Parteneri

Asociaţia Părinţilor ,,Schola-Parentis“

Fundația Communitas

Fundația "Iskolánkért Gyermekeinkért"

Numai la noi

 • Toate lecțiile sunt susținute în limba maghiară
 • Toate grupurile și clasele noastre învață dimineața, iar după-amiaza există program afterschool
 • Toate programele culturale sunt gratuite
 • Elevii de școală primară primesc prânz gratuit